Praeses – Kyana Bozorg Zadeh

Vice-Praeses – Noa de Gast

Ab Actis – Marisse Blom

Fiscus – Mina Karwal

Commissaris Extern – Kenneth van Baaren

Omdat wij graag in contact komen met de leden van Politeia, nemen we hierbij graag de gelegenheid om onszelf even voor te stellen en je te vertellen wat wij hopen te bereiken met de vereniging dit jaar (van links naar rechts)

Mina Karwal – Fiscus

Als penningmeester is het mijn plicht om de rekening te beheren, de begroting te maken en financiële verslagen op te stellen. Uiteraard moeten er ook transacties worden uitgevoerd. Verder is de fiscus tevens de voorzitter van de studiereiscommissie! In opdracht van Politeia zal er ook dit jaar een schitterende reis naar een prachtige stad worden georganiseerd door de studiereiscommissie.

Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid, hierna wil ik graag de master Staats- en Bestuursrecht volgen. Het streven is om een succesvolle jurist te worden! Naast mijn studie ben ik actief bezig met vrijwilligerswerk en sport ik graag. Verder houd ik van lekker eten en ben ik altijd op zoek naar een nieuwe hotspot!

Voor mij is de uitdaging vooral om er een zo leuk mogelijk jaar van te maken met de middelen die tot onze beschikking staan. Ik ben benieuwd maar heb er ook zeker vertrouwen in!

Noa de Gast – Vice-Praeses

Als Vice-Praeses van Politeia, de rechten studievereniging voor staats- en bestuursrecht in Utrecht, ben ik de rechterhand van de Praeses. Ik ben verantwoordelijk voor alle inhoudelijke activiteiten van Politeia en in samenwerking met de Praeses voor de vertegenwoordiging van het bestuur. Concrete taken zijn het opzetten van inhoudelijke activiteiten, het geven van leiding aan de Inhoudelijke Activiteitencommissie en het vervangen van de Praeses bij afwezigheid van laatstgenoemde. Zo organiseren we dit jaar een lezing over de winstuitkering in de zorg, zullen we een module gaan organiseren, een recruitmentborrel en nog vele andere lezingen!

Een persoonlijk doel van mij is om dit jaar meer bekendheid van Politeia onder eerstejaars te laten plaatsvinden en om eigentijds te zijn!

Kyana Bozorg Zadeh – Praeses

Als Praeses mag ik het gezicht zijn van Politeia en een aanspreekpunt voor zowel leden als externen. Ik zit de bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergaderingen voor, houdt overzicht van de agenda en de activiteiten en stuur waar nodig de commissies aan. Samen met het bestuur mag ik de grote lijnen waarin Politeia zich heeft ontwikkeld, uitdragen en verder ontwikkelen. Verder houd ik contact met de Universiteit Utrecht, de Afdeling Staats- en bestuursrecht en rechtstheorie en houd ook contact met de andere Utrechtse (rechten)studieverenigingen.

Momenteel doe ik de master Staats- en bestuursrecht en doe een specialisatie in het Europees recht. Naast mijn studie ben ik onder andere bezig met muziek, sport en mijn christelijke studentenvereniging en ik houd erg van reizen. Mijn doel is om het beste te halen uit Politeia en mijzelf, om er samen een fantastisch jaar van te maken!

Marisse Blom – Ab Actis

Als ab Actis der Studievereniging Politeia ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van alle correspondentie, de promotie van Politeia en voor het organiseren van sociale activiteiten. Ik ben voorzitter van de promotiecommissie, samen met hen organiseer ik uiteenlopende sociale activiteiten en voeren we de promotie alle activiteiten, zowel inhoudelijk als sociaal. Tevens ben ik het aanspreekpunt binnen de vereniging, dus als je ooit vragen hebt, schroom dan niet om even te mailen

Ik ben momenteel bezig met mijn master, namelijk de master staats- en bestuursrecht, met de specialisatie omgevingsrecht. In mijn vrije tijd speel ik viool of ben ik met vrienden koffie aan het drinken. Ik ben altijd wel in voor nieuwe ervaringen, en ik vind een flinke stortbui het mooiste wat er is.

Als ab Actis hoop ik dit jaar meer bekendheid te kunnen genereren onder de lagere jaars en mijzelf te ontwikkelen in zowel het sociale als het organisatorische aspect. Ik kijk ernaar uit om iedereen bij onze activiteiten en borrels te verwelkomen!

Kenneth van Baaren – Commissaris Extern
Als Commissaris Extern van studievereniging Politeia ben ik verantwoordelijk voor de externe relaties. Zo onderhoud ik de relaties met onze sponsoren (voornamelijk advocatenkantoren) en zet ik nieuwe contacten op. Ook organiseer ik praktijkdagen bij onze sponsoren, op die manier kunnen leden in contact komen met potentiële werkgevers en dit wordt vaak gekoppeld aan een interessant inhoudelijk programma (zoals een college over het omgevingsrecht) . Ook organiseer ik de recruitmentborrel, één van de grootste evenementen van Politeia waar onze leden op een informele wijze kennis kunnen maken met verschillende instanties (zoals de Raad van State, de gemeente Utrecht of advocatenkantoren).
Daarnaast ben ik voorzitter van de ‘Statig’ commissie. Als hoofdredacteur van de ‘Statig’ ben ik verantwoordelijk voor ons ledenblad. Wij proberen een mooi blad te maken, waarin zowel inhoudelijke artikelen als verslagen van sociale activiteiten en kantoorbezoeken besproken worden.

Naast mijn functie bij Politeia, volg ik momenteel de master Staats- en Bestuursrecht (specialisatie Omgevingsrecht) aan de Universiteit Utrecht. Graag zou ik na mijn studie aan de slag gaan als advocaat in het omgevings- of handhavingsrecht. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik heb jarenlang gevoetbald, en momenteel tennis ik tweemaal per week. Ook houd ik ervan om leuke dingen met vrienden te doen, zo heb ik afgelopen zomer met twee vrienden door Oost-Europa geïnterraild.