SBR Corona Talks

SBR Corona Talks

Mag de HEMA je verplichten om een mondkapje te dragen in de winkel? Hebben de complottheorieën rondom het coronavirus invloed op de komende Tweede Kamerverkiezingen? Waarom mogen bepaalde groeperingen zo dicht bij de Tweede Kamer demonstreren? Wat valt op aan deze vragen? Ze hebben allemaal raakvlak met het staats- en bestuursrecht! Wil jij nadenken over antwoorden op deze vragen en daarover in debat gaan met medestudenten én docenten? Lees dan snel verder! 

Het idee 

De coronacrisis heeft een grote impact op onze levens. Als de jurist van morgen is het belangrijk om na te denken over de vraag welke invloed deze crisis heeft op onze democratie en rechtsstaat. Ook is het belangrijk om na te denken over de juridische basis van de genomen maatregelen: wat kan de overheid wel en niet? En waarom? De afdeling staats- en bestuursrecht & rechtstheorie van de UU en studievereniging Politeia slaan de handen ineen en komen het volgende initiatief. Om de week zullen online sessies worden georganiseerd in het Team ‘SBR Corona Talks’ van het digitale vergaderprogramma MS Teams. Tijdens de sessies kan op een zeer informele wijze(!) worden gesproken over thema’s die raakvlak hebben met het staats- en bestuursrecht en de coronacrisis. Pak dus snel een drankje en kom met ons meepraten!  

Praktisch 

Om deel te nemen aan de sessies dien je lid te worden van het Team ‘SBR Corona Talks’. Je kunt lid worden van het Team door te klikken op de volgende link: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3aa21b3c9054a9449aa102361291b01484%40thread.tacv2/Algemeen?groupId=f28c316e-9f37-4f20-a34e-14fe41702dac&tenantId=d72758a0-a446-4e0f-a0aa-4bf95a4a10e7. De eerste sessie staat gepland op vrijdag 27 november van 16:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Wij hanteren een maximaal aantal personen dat kan deelnemen aan de sessies. Het uitgangspunt is: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Deelname is geheel vrijblijvend en voorbereiding is niet nodig. In de MS Teams omgeving zal verdere informatie met jullie worden overlegd. 

Eventuele vragen kunnen worden gemaild naar het volgende mailadres: t.barshini@uu.nl.  Hopelijk tot snel bij de eerste bijeenkomst!