Gezocht: Bestuur 2013-2014

Gezocht: Bestuur 2013-2014

IMG_2704Een studiejaar gaat vlug en ook dit studiejaar komt over een paar maanden ten einde. Bij de aanvang van het nieuwe studiejaar moet er weer een enthousiast en goed bestuur klaar staan om voor de leden van de Politeia nieuwe activiteiten te organiseren.

Als bestuurslid van Politeia sta jij in direct contact met de afdeling staats- en bestuursrecht en rechtstheorie en werk je onder andere samen met de docenten en overige medewerkers op de afdeling met als doel zoveel mogelijk studenten te interesseren en te motiveren voor het staats- en bestuursrecht en rechtstheorie. Dit doe je onder meer door verschillende soorten activiteiten te organiseren die je geheel je eigen invulling kan geven. Hierbij zal je ook veel in contact komen met grote advocatenkantoren en grote namen op het gebied van het staats- en bestuursrecht en de rechtstheorie.

Het bestuursjaar bij Politeia is een part-time functie en kan je doen naast de studie.
Voor het volgende jaar zijn wij opzoek naar bestuursleden voor de functies:
Praeses
Als praeses ben je het gezicht van de vereniging en ben je de eindverantwoordelijke. Voor veel kantoren zal je dan ook het eerste aanspreekpunt zijn. Je moet hiervoor sterk in je schoenen staan, een duidelijke mening hebben en van aanpakken weten, iemand die weet te motiveren.
Vice-Praeses
Als vice-praeses ben je de vervanger indien de praeses afwezig of verhinderd is. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de inhoudelijke activiteiten die georganiseerd moeten worden. Je zal dus creatief moeten denken, goed moeten kunnen communiceren en de handen uit de mouwen willen steken.
ab Actis
Als ab Actis houdt je je bezig met de administratie van de leden, de werving van nieuwe leden, de periodieke mailings, het onderhoud van de website en de promotie van evenementen. Je zal dus sociaal vaardig moeten zijn in het contact met de (potentieel nieuwe) leden, een goede spreker, en creatief.
Fiscus
Als fiscus ben je verantwoordelijk voor de financien van de vereniging. Je stelt een budget op voor de overige bestuursleden, int de contributies, verstuurt de facturen naar kantoren en overige organisaties. Hierbij is het belangrijk dat je nauwkeurig en punctueel bent, een goed overzicht weet te behouden en duidelijke grenzen weet te stellen.
Commissaris Externe
Als commissaris extern ben je vooral bezig met het contact met onze sponsoren en het werven van nieuwe sponsoren waarmee Politeia ook nieuwe activiteiten van kan organiseren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ledenblad, waar je samen aan werkt met de statig commissie. Hier kan je volledig je eigen invulling aan geven. Je zal sterk in je schoenen moeten staan naar onze sponsoren toe, creatief kunnen denken en je willen verdiepen in nieuwe juridische ontwikkelingen.

Interesse in een bestuursjaar bij Politeia? Meld je dan aan voor 30 april 2013 door een CV en motivatiebrief te versturen naar bestuur@studieverenigingpoliteia.nl met als onderwerp “Sollicitatie bestuur 2013-2014”.