SBR in the Picture 30 mei 2024

SBR in the Picture 30 mei 2024

Op 30 mei vindt alweer de laatste editie van SBR in the Picture van dit studiejaar plaats.

Deze lezing is van 17:15 tot 19:00 in de grote collegezaal van Drift 13 en gaat over niets minder dan de rol van ChatGPT en digitalisering binnen de rechtsstaat. Praktijkdeskundige Jurjen Boorsma en wetenschappelijk onderzoekster Charlotte van Oirsouw zullen ons meer vertellen over hun inzichten binnen dit onderwerp. Jurjen Boorsma komt wat vertellen over zijn ervaring met ChatGPT in zijn werk bij de IND, met betrekking tot zijn ervaring als strafrechtadvocaat en met persoonlijke ervaringen met geautomatiseerde besluitvorming op gemeentelijk niveau. Charlotte van Oirsouw diept vervolgens uit waar we het eigenlijk precies over hebben wanneer we spreken over geautomatiseerde (bestuursrechtelijke) besluitvorming en wat hierbij rechtsstatelijke vragen en uitdagingen zijn. Hierbij kijkt ze ook naar de rol van de (publieksrecht)jurist bij de inzet van geautomatiseerde besluitvorming.

Bereid je voor op een prikkelende editie, waarin we de praktijkuitdagingen van ChatGPT en overige geautomatiseerde besluitvorming nader zullen bekijken!

Na de lezing wordt de borrel verzorgd door de Afdeling SBR. Aanmelden voor deze editie van SBR in the Picture kan via deze link.