Symposium: De burgemeester anno 2016

Symposium: De burgemeester anno 2016

Op donderdag 10 maart a.s. organiseert Politeia het symposium: ‘De burgemeester anno 2016’. Tijdens dit symposium staat de veranderende rol van de burgemeester centraal. De sprekers zullen tijdens deze interessante avond onder meer ingaan op de gekozen burgemeester, de vluchtelingenproblematiek, de decentralisatie van de zorg en de gemeenteraad als representant van de samenleving. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag over welke competenties en eigenschappen een burgemeester anno 2016 dient te beschikken.

Het volgende viertal prominente sprekers is uitgenodigd om vanuit verschillende invalshoeken het burgemeesterschap te belichten:

Remco Nehmelman (hoogleraar Publiek- en Organisatierecht)
Job Cohen (oud-burgemeester Amsterdam)
Koos Janssen (burgemeester Zeist)
Marc Witteman (burgemeester Stichtse Vecht)

Het symposium vindt op 10 maart a.s. plaats in de Raadzaal (Achter Sint Pieter 200). Vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie en thee. Het symposium zal van 19.30 uur tot 21.30 uur plaatsvinden.

Je dient je hier aan te melden.

Aansluitend aan het symposium organiseert Politeia een ledenborrel in de Nieuwe Dikke Dries, Oudkerkhof 36 te Utrecht. Traditiegetrouw is het eerste drankje van ons.