Collegetour met minister C. van der Wal – 5 november 2022

Collegetour met minister C. van der Wal – 5 november 2022

Ze is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Christianne van der Wal doet in het kabinet Rutte IV dienst als minister voor Natuur en Stikstof – een speciaal gecreëerde post om het door de coalitiepartijen afgesproken doel van 50% stikstofreductie in 2030 te realiseren.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Grote boerenbedrijven zijn de voornaamste boosdoeners als het gaat om stikstofuitstoot. Toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning. Massale boerenprotesten volgden: van omgekeerde vlaggen tot geblokkeerde snelwegen. Het leidde ertoe dat CDA-leider en coalitiepartner Wopke Hoekstra het behalen van stikstofreductie in 2030 ‘niet heilig’ noemde.

Een zwaar pakket voor Van der Wal, die eerder onder anderen vijf jaar lang voorzitter van de VVD was. In College Tour gaat ze in gesprek met studenten over de schier onmogelijke klus die zij te klaren heeft.

Politeia gaat erheen en jij kan met ons mee! Meld je aan via bestuur@studieverenigingpoliteia.nl of stuur ons een DM op Instagram: @SV_Politeia

Achteraf bieden wij onze leden de mogelijkheid om een drankje te doen met medestudenten.