Excursie naar de Eerste Kamer

Excursie naar de Eerste Kamer

Eerste Kamer
Eerste Kamer der Staten-Generaal

Op woensdag 27 februari 2013 zal er een excursie plaatsvinden naar de Eerste Kamer. Op deze dag zullen wij rondgeleid worden door senator Sybe Schaap, namens de VVD lid van de Eerste Kamer. Tevens is hij voorzitter van de Unie van Waterschappen en filosoof.

Tijdens deze excursie zullen wij onder andere de Eerste Kamer zelf bezoeken, evenals de wandelgangen, de fractiekamers en de plekken waar de commissies vergaderen. Sybe Schaap zal ook wat vertellen over zijn eigen werkzaamheden als senator. Hier zal hij ook wat vertellen over belangrijke dossiers, wat men zoal op de dag van de vergadering doet, hoe de Eerste Kamer zich verhoudt tot de Tweede Kamer, en zal er ingegaan worden op het regeerakkoord. Kortom, wat het betekent om senator te zijn.

Terwijl wij rondgeleid worden staan vragen en discussies natuurlijk geheel open. Deze dag gaat dan ook een unieke ervaring worden en wij kunnen u aanraden zich aan te melden voor deze dag.

Het exacte programma zal nog bekend gemaakt worden. Wel zal de dag tot uiterlijk 13:00 duren, zonder de terugreis. 10:30 worden wij verwacht bij de receptie van de Eerste Kamer, dus houd rekening met een verzameltijd van 9:30 op Utrecht Centraal.

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!
Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 26 februari 22:00.

Aanmelden is niet meer mogelijk