Food Law Lezing door prof. dr. mr Bernd van der Meulen

Food Law Lezing door prof. dr. mr Bernd van der Meulen

KroketOp 18 juni 2013 zal Prof. dr. mr. Bernd van der Meulen, hoogleraar aan de universiteit van Wageningen en medewerker bij het European Institute for Foodlaw,  een lezing geven over ‘Food law’ in Lokaal 9 (Trans 7, Utrecht).

De lezing zal beginnen om 17:00 en duren tot ± 18:00, met aansluitende borrel.
De professor zal in zijn lezing o.a. uitleggen wat food law inhoudt, tot hoever het reikt en wat de invloed ervan binnen de samenleving is.

Food law is breed gedefinieerd door de Europese Unie, wat heeft dit voor invloed op jouw maaltijd? Kunnen door Europese richtlijnen bepaalde soorten voedsel verboden worden? Dienen bepaalde levensmiddelen verboden te worden, zoals bv. zaden voor in de moestuin of zelf voor industrieel gebruik?

De professor zal op dit alles een antwoord en een visie kunnen geven, ook kunnen er vragen gesteld worden tijdens de lezing. Heb je achteraf nog vragen dan is dat ook geen enkel probleem, tijdens de borrel die aansluitend plaats zal vinden kun je al je eventueel resterende prangende vragen nog stellen tijdens een hapje en een drankje.

Dus heb je nog zin om wat leuks te doen met je studiegenoten en het jaar goed af te sluiten, kom dan volgende week naar Lokaal 9! Onder het genot van gratis bitterballen en bier kun je luisteren naar een lezing over Food Law door prof. Van der Meulen van de Universiteit van Wageningen.

 

Error: Contact form not found.