In-Housedag Raad van State

In-Housedag Raad van State

Op 9 november aanstaande organiseert de Raad van State een In-Housedag. De In-Housedagen zijn de open dagen van de Raad van State. Tijdens een In-Housedag maak je uitgebreid kennis met het werk van de juristen bij de directie Advisering en de directie Bestuursrechtspraak. Zo kom je als student te weten wat werken bij de Raad van State inhoudt en hoe jij je er als jurist kunt ontwikkelen.

De Raad van State verzorgt jaarlijks twee In-Housedagen, in mei en november. Hieronder lees je wat je precies doet op een In-Housedag.

Kennismaken met de directie Bestuursrechtspraak 
Wil je een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak bijwonen? Kom dan naar de In-Housedag. Deze dag begint namelijk met het bijwonen van een zitting, waarna je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag gaat met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op. En je wordt deze dag begeleid door een aantal jonge juristen van de Raad, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werken bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je kennis met medewerkers van de Raad.

Kennismaken met de directie Advisering 
Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en worden je loopbaanmogelijkheden besproken. De dag wordt afgesloten met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) én deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer nog vragen te stellen en een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.

Aanmelden? 
De eerstvolgende In-Housedag bij de Raad van State is op vrijdag 9 november 2012. Inschrijvingen voor de In-Housedag vinden plaats via de Stichting Student en Praktijk (STEP).

Meld je vóór 15 oktober  aan en kom op 9 november zelf een kijkje nemen achter de schermen bij de Raad.

> Aanmelden: http://stepweb.nl/scripts/inschrijven.asp