Lezing ‘De Oranjes: het geluk van het Koninkrijk?’

Lezing ‘De Oranjes: het geluk van het Koninkrijk?’

gouden-kroon-19900415Na het emeritaat van prof. mr. Jaime M. Saleh als bijzonder hoogleraar Constitutioneel Koninkrijksrecht, heeft studievereniging voor Staats- en Bestuursrecht & Rechtstheorie ‘Politeia’ besloten de handschoen op te pakken en het Koninkrijk blijvend onder de aandacht te brengen bij Utrechtse rechtenstudenten.

Komend studiejaar organiseert Politeia een collegereeks en een onderzoeksproject over het Koninkrijk. Op 18 september gaan de projecten van start en zal prof. Saleh een mooie lezing verzorgen.* Het thema van deze lezing sluit aan bij de viering van 200 jaar Koninkrijk – De Oranjes: het geluk van het Koninkrijk? Een beetje (politieke) geschiedenis van het Koninkrijk en de samenbindende rol van de Oranjes. Samenbinding toen, nu & straks.

Praktische informatie: woensdag 18 september, aanvang 17.00 uur, zaal open 16.30 uur. Locatie Drift 13, Utrecht. Na de lezing is er een borrel.

* Prof. mr. Jaime M. Saleh is expert als het gaat om het Koninkrijk. Hij werkte ruim tien jaar als president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Daarna was hij zo’n 12 jaar Gouverneur van de voormalig Nederlandse Antillen. Sinds 2004 is hij tevens Minister van Staat.

Aanmelden

[si-contact-form form=’1′]