Onderzoek goed bestuur en studiereis naar Sint Maarten

Onderzoek goed bestuur en studiereis naar Sint Maarten

St-MaatenStudievereniging Politeia organiseert komend jaar weer een onderzoeksproject en studiereis. Dit jaar gaat het onderzoek over goed bestuur op Sint Maarten.

In 2010 is het Koninkrijk opnieuw gestructureerd. Sindsdien is Sint Maarten naast Aruba, Curaçao en Nederland een land binnen ons Koninkrijk. Sint Maarten moet dus achter de schermen een nieuw land opbouwen. Een van de issues betreft goed bestuur. Op dit punt haakt Politeia in.

Geef jezelf de kans door dit onderzoek verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals analysevaardigheid, schrijfvaardigheid, samenwerkingsvaardigheden. Meer in het algemeen krijg je de kans je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen. Bovendien zullen we toewerken naar een echte publicatie.

Kun jij/heb jij:
Samenwerken – analyseren – een proactieve houding – Engels – affiniteit met het Koninkrijk?

Meld je aan!

Dit onderzoek vraagt ongeveer 4 uur per week gedurende de maanden oktober tot april. Volgend voorjaar gaan we op studiereis naar Sint Maarten. Zoals het er nu naar uitziet is er een eigen bijdrage van €750,-.

Het is de bedoeling een onderzoeksgroep van circa 10 mensen samen te stellen uit de verschillende leerjaren. Wij moedigen zowel bachelor- als masterstudenten met een bijzondere interesse voor Staats- en Bestuursrecht of studenten aan zich aan te melden voor dit onderzoek. Stuur je korte motivatiebrief, cijferlijst en CV voor 31 mei 2013 naar onderzoek@studieverenigingpoliteia.nl.