Symposium & Uitreiking SBR scriptieprijs

Symposium & Uitreiking SBR scriptieprijs

Op dindag 6 november aanstaande organiseert Politeia een symposium over de soevereiniteit van Nederland en de Europese Unie in de Raadzaal van ASP200. Tevens zal na het symposium de SBR scriptieprijs uitgereikt worden.

De Europese Unie krijgt telkens meer rechtsmacht doordat lidstaten een deel van hun soevereiniteit afstaan aan de Europese Unie. Het afstaan van deze soevereiniteit is van belang voor de orde en normen handhaving binnen het grondgebied van de EU.  Moet er rekening gehouden worden met een Europese Unie als superstaat, en is dit wenselijk? Hoe kan Nederland zijn soevereiniteit behouden terwijl er tegelijkertijd telkens meer machtsoverdracht plaatsvindt aan de EU? Deze vragen en meer zullen tijdens het symposium aan bod komen.

Er zijn een viertal prominente sprekers uitgenodigd die vanuit verschillende perspectieven de soevereiniteit  van Nederland en de EU zullen uitdiepen. Naast de vier sprekers zal Harald Wiersema van Nauta Dutilh spreken.

 • Boris van der Ham
  Oud Kamerlid D66 en auteur van ‘Voortrekkers en Baanbrekers’ over Nederland in Europa
 • Erik Meijer
  Oud-Europarlementariër voor de SP
 • Jan Willem van Rossem
  Academisch onderzoeker Europees staatsrecht
 • Thomas Beukers
  Academisch onderzoeker Europees recht en Max Weber Postdoctoral Fellow bij European University Institute
Dit symposium vindt plaats op dinsdag 6 november aanstaande in de Raadzaal van ASP200 en begint om 14:00, het symposium zal rond 17:00 eindigen. Na het symposium zal de uitreiking van de staats- en bestuursrecht scriptieprijs plaatsvinden.
Het symposium is geheel gratis met een aflsuitende borrel.
Aanmelden dient van tevoren te gebeuren via onderstaand inschrijfformulier.
Dus schrijf je snel in!

Aanmelden Symposium

Error: Contact form not found.