Symposium Waterrecht – Wateroverlast en Dijkdoorbraken

Symposium Waterrecht – Wateroverlast en Dijkdoorbraken

Ken jij het belang van het waterrecht? Het komt weinig aan bod tijdens ons curriculum, maar het waterrecht is een actueel en belangrijk onderwerp. Zeker gezien het feit dat Nederland grotendeels onder de zeespiegel ligt en dat het niveau van de zeespiegel gestaag blijft stijgen, is het nu meer dan ooit belangrijk om te weten hoe er precies met water wordt omgegaan wanneer er sprake is van overlast of dijkdoorbraken. Op 12 januari houdt Politeia het symposium Waterrecht met het thema Wateroverlast en Dijkdoorbraken.

De sprekers van de avond zijn o.a.:
> Herman Kasper Gilissen – als onderzoeker werkzaam geweest bij het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law, huidig universitair docent aan de UU;
> Cor Vos – Hoofd afdeling Bestuursondersteuning
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en;
> Cathy Suykens – Promovenda aan de UU die zich bezighoudt met de samenwerking in grensoverschrijdende wateren in de Europese Unie, met een focus op de kwantitatieve aspecten van het waterbeheer.

Heb je interesse, laat het dan weten door je hier aan te melden.

Na het symposium vindt er nog een gezellige borrel plaats in de Nieuwe Dikke Dries. Traditiegetrouw betaalt Politeia daarbij het eerste drankje.

We hopen jullie te mogen ontvangen bij een uiterst interessante en leerzame avond over waterrecht!